Title Image

Παύλος Γκέγκας : Dame Rouge Day Six 2019

Παύλος Γκέγκας : Dame Rouge Day Six 2019

Εισαγωγή

Τρίσχαρο στον φράχτη.
Το μικρό κοτσύφι με την πνιχτή λαλιά.
Μα η φωνή του Merlot, στεντόρεια ηχεί μεγάλη.
Το οικουμενικό σήμαντρο του σταφυλιού, εσαεί κλείδα γιά τις σφαλισμένες πόρτες.

Γευσιγνωσία

Ποικιλιακός Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Κολομόδια Άρτας, Ήπειρος
Merlot

Βαθύ πορφυρό.
Συγκρατημένα πληθωρική μύτη, με μουλιασμένα σε αλκοόλ μελανά πέταλα ανθέων, εγκολπώνει καλά την αναδυόμενη βερνικένια πτητικότητα και το πρόδηλο αλκοόλ. Δερματική και ήπια ζωϊκή νότα εμποτίζει το μαύρο φρούτο με την υπερώριμη και αφυδατωμένη οψιόν, που δομείται από φραγκοστάφυλα, κεράσια και δαμάσκηνα. Αρκετά μπαχάρια και θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι, με την διάρκεια να ανοίγει και την φυτική διάσταση που φέρνει περισσότερο σε λικερένιες και βερμουτένιες εκδόσεις.

Διαχειρίζεται καλά το μεγάλο βάρος και τον συμπυκνωμένο πλούσιο όγκο του στον ουρανίσκο, με την οξύτητα να μην κάνει εκπτώσεις και να στέκεται σθεναρά απέναντι στα συγκεκαλυμμένα σάκχαρα, αλλά και τις ισχυρές τανίνες να μην πάνε πίσω, με εντυπωσιακά σαρκώδη φύση που εξέχει, χωρίς όμως να δημιουργεί γωνία. Θηριώδες αλκοόλ ποτίζει το μαύρο αφυδατωμένο φρούτο με λικερένια ζαχαρόπηκτα άνθη, δερματικά και φυτικά στοιχεία μπαίνουν αβίαστα. Στο πλάνο που εμπεριέχει μαύρη σοκολάτα, μελάσα χαρουπιού, καβουρδισμένο καφέ και εμφατικά μπαχαρένια και πιπεράτα θέματα, είναι κάτι παραπάνω από διακριτό το ξηροκαρπάτο και ξερών χόρτων στοιχείο που υποδηλώνει και ήπια οξειδωτική χάραξη.

Μακρά, σφόδρα αλκοολική επίγευση με τερατώδη τανική δομή. Μπαχάρια, πιπέρια, δέρμα, σοκολάτα και καφές κάνουν χώρο γιά να διατυπωθεί το ξηροκαρπάτο και ξερών χόρτων βήμα.

Θα κυκλοφορήσει λίγο πριν τις γιορτές.

Συνδυασμοί

Αντιγαστρονομικό.
Θα αισθανόμουν πιό άνετα με μία πικρή κουβερτούρα ή ένα πληθωρικό πούρο.
Αν επιμένετε γιά τραπέζι, φροντίστε γιά τετράποδο κυνήγι με σάλτσα κάστανου και σοκολάτας ή γραβιέρες με έντονη προσωπικότητα.

Βαθμολογία: 90(+)

copyright Παύλος Γκέγκας