Title Image

Παύλος Γκέγκας : Adagio Day Five 2019

Παύλος Γκέγκας : Adagio Day Five 2019

Εισαγωγή

Ad agio.
Όχι όμως σιγανά, όχι στην πραγματικότητα.
Το τέμπο που διαλέχτηκε, βρίθει παρυδάτιας πυκνωτικής ενίσχυσης.
Και τα δεκάξι στρέμματα Merlot και Cabernet Franc στις εκβολές του Άραχθου, συνθέτουν μιά Ηπειρώτικη πενταφωνία που αντηχεί νέτα, χωρίς φάλτσο, ακόμα και στις ψηλότερες αίθουσες.

Γευσιγνωσία

Ποικιλιακός Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Κολομόδια Άρτας, Ήπειρος
Merlot 75%, Cabernet Franc 25%

Σχεδόν βαθύ ρουμπινί.
Αδέκαστη ποιότητα στην μύτη, που πραγματεύεται ντελικάτα το Kinky στοιχείο και την αναγωγική επιτήδευση, αναμιγνύοντας καπνισμένα σκούρα πετρώματα και καουτσούκ, με ζωϊκές και δερματικές νύξεις. Ξερά κόκκινα άνθη επενδύουν τον μπαχαράτο και πιπεράτο πυρήνα από μαύρα φραγκοστάφυλα και κεράσια, έχοντας μιά μικρότερη στίξη της κόκκινης βερσιόν τους, με εμφανή βοτανικά και φυτικά αναπτύγματα, ενώ βερνικένιες νότες καλύπτονται από μιά πολύ μικρή τεϊκή αναφορά.

Πυκνή, πηκτή, θερμή, σάρκινη εμφατική σύνθεση στον αντισυστημικό ουρανίσκο, που ξεπερνάει εύκολα το μέτριο βάρος αγγίζοντας τις γεμάτες παρυφές. Ιδιότυπη κομψότητα με προσεγμένη συμπύκνωση, και το σφιχτό κοκκινόμαυρο φρούτο με την πρόσθετη δαμασκηνένια εκφορά, δεν εξαναγκάζεται καθόλου να περιστείλει την ζωϊκότητά του, αγκαλιάζοντας πονηρά το brett. Kαλή οξύτητα, ισχυρές, σαρκώδεις τανίνες, ένα κλικ προεξέχουσες αλλά καλής πάστας, και άπλετος μπαχαρώδης και πιπεράτος ορίζοντας που χειρίζεται πολύ καλά το φυτικό στοιχείο αποκόπτοντας οποιαδήποτε πράσινη επιβουλή, αφήνοντας την αναγωγή να αποδοθεί με φορμαλιστική ορυκτότητα μαύρων χρωματισμών.

Σχεδόν μακρά, δυναμικά ορυκτή επίγευση, με τανικά εμβάσματα που διαχειρίζονται ανεκτά το φυτικό στοιχείο, άκοπα ζωϊκή και πιπεράτη στον μπαχαρένιο της διάλογο, εκδίδει σημαντική θέρμη από το αλκοόλ.

Συνδυασμοί

Tomahawk και porterhouse steaks με αρκετό αίμα, σκληρά κίτρινα τυριά με προσωπικότητα, κυνήγι φούρνου με γκλασαρισμένες σάλτσες σκούρων φρούτων.

Βαθμολογία: 90-91(+)

copyright Παύλος Γκέγκας