Title Image

Παύλος Γκέγκας “Dame Rouge II Day Seven 2020”

Παύλος Γκέγκας “Dame Rouge II Day Seven 2020”

Γευσιγνωσία

Ποικιλιακός Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Κολομόδια Άρτας, Ήπειρος
Merlot 90%, Cabernet Franc 10%

Σχεδόν βαθύ ρουμπινί.
Ιντριγκαδόρικο ιδίωμα στην μύτη με έντονη ζωϊκή διάσταση και ώριμη, γλυκιά φυτικότητα, που προσαρτά ζελέ αλόης υποκρύπτοντας αρωματικές βοτανικές νότες, δίνοντας ένα απόσπασμα σέλινου και κόλιανδρου, περιβάλλει το βαθιά γινωμένο κόκκινο φρούτο κερασιών και δαμάσκηνων, αλλά και σύκου. Καραμελωμένα ερυθρά βρώσιμα άνθη, ατενές γλυκό μπαχαρένιο περιβάλλον μαζί με σοκολάτα, ενώ πράσινοι και ψημμένοι κόκκοι καφέ, συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το υπέροχο, πολύπλοκα ρουστίκ οσφρητικό σύνολο, που αντιτίθεται στην clean-cut καθαρότητα.

Γλυκό, ζουμερό, σαρκώδες πλημμυρίζει τον ουρανίσκο, με τα υψηλά επίπεδα θέρμης να μην έχουν καθόλου επιθετικότητα ή αιχμηρή διάθεση, αφού παρουσιάζεται αρκούντως λείο στον απαλά γεμάτο όγκο. Επιδεκτικό πολλών ερμηνειών, πλην όμως απόλυτο ως προς την στρογγυλάδα, και κυρίως νοστιμιά, το εκφραστικό φρούτο αποδίδεται πανομοιότυπα γευστικά με μιά επιπρόσθετη πιτσιλιά από κρέμα βαλσάμικου σύκο. Η οξύτητα στέκεται στο ύψος της, και αυτό μεταφράζεται πάνω από μέτρια στην πρόσληψη, ανεξαρτήτως αριθμών, όπου μαζί με την υπόγεια ορυκτή γραμμή συνεισφέρει στις υπόηχες στιγμές φρεσκάδας μέσα στο πληθωριστικό αλκοόλ. Η συνεισφορά των επίσης γλυκών, λιμαρισμένων τανινών, λογιζόμενες ως μεσαίας διαβάθμισης, συντείνει στην εν γένει σφαιρικότητα του κρασιού.

Πολύ καλή, απολαυστική επίγευση με ορυκτό βηματισμό, παρόλο το πιό εκδηλωτικό και σημαντικά θερμό εδώ αλκοόλ. Συνεχίζει την ζωϊκή και φυτική αντίληψη με την βοτανική αντανάκλαση μέσα στην μπαχαράτη και σοκολατένια πλεύση, με τα καραμελωμένα λουλουδικά να του δίνουν κι άλλη αβάντα. Το θειώδες ακούγεται καλά, δημιουργώντας εκρηκτικό μείγμα με το αλκοόλ.

Με Diam 10 Origine, δείχνει τις μακροχρόνιες προθέσεις του.

Συνδυασμοί

Σουβλάκια προβατίνας, ζυγούρι στην γάστρα, γίδα κοκκινιστή με χοντρό μακαρόνι, κόκκορας παστιτσάδα, κρασάτη μανέστρα ντομάτας με βοδινή ουρά, κίτρινα σκληρά οσμηρά τυριά.

Βαθμολογία: 92(+)

copyright ©2023 Παύλος Γκέγκας